- دسته : مطالب آموزشی,,
- تاریخ ارسال : جمعه 24 آبان 1392
- بازدید : 1624
نوجوانانی که ساعات طولانی از تلفنهای همراهاستفاده میکنند، پس از مدتی با اختلالات روانی مواجه و به استفاده بیرویه و نادرست از این وسیله معتاد میشوند. عمدهترین تفاوت موجود میان این اعتیاد و اعتیاد به الکل و یا مواد مخدر این است که استفاده از تلفن همراه غیر قانونی نیست. استفاده بیشاز اندازه تلفن همراه در ذهن و اعصاب کاربران نوعی اعتیاد پدید میآورد که درست مانند اعتیاد به مواد مخدر،
به ترس «از دست دادن تلفن همراه» نوموفوبیا میگویند. اینگوشیها که موجب ارتباط مستمر بین اشخاص و فعالیتهای کاریشان میشود، موجب از بین رفتن گفتگو میان افراد، افزایش اضطراب کاری، اعتیاد به کار، و ناتوانی از دست کشیدن از کار و نیز مانع استراحت میشود. از آنجا که همه کارها از طریق این گوشیهای هوشمند امکانپذیر است، برخیها از دیدار با همکارانشان برای گفتگو و مبادله اطلاعات کاری دوری میکنند. نگرانی شدیدی در خصوص اعتیاد کارکنان به این گوشیها در شرکتها، ایجاد شده است.
نوجوانانی که ساعات طولانی از تلفنهای همراه استفاده میکنند، پس از مدتی با اختلالات روانی مواجه و به استفاده بیرویه و نادرست از این وسیله معتاد میشوند. عمدهترین تفاوت موجود میان این اعتیاد و اعتیاد به الکل و یا مواد مخدر این است که استفاده از تلفن همراه غیر قانونی نیست. استفاده بیشاز اندازه تلفن همراه در ذهن و اعصاب کاربران نوعی اعتیاد پدید میآورد که درست مانند اعتیاد به مواد مخدر، الکل، پرخوری، رابطه غیراخلاقی، بازیهای رایانهای، اینترنت و … مخرب است.
اعتیاد به استفاده از تلفن همراه در حقیقت تمایل شدید به رفتاری است که انجام میگیرد و احساسی که پس و پیش از آن به فرد دست میدهد. معتادان به استفاده از تلفن همراه از دوستان و خانواده فاصله میگیرند، انزواطلب میشوند، اولویتهای سنی و اجتماعی نظیر تحصیل و اشتغال را پس میزنند، هنگامی که تلفن همراه در دسترس نیست به آن فکر میکنند و از دوریاش رنج میبرند. خاموش بودن تلفن همراه در افراد معتاد تحملناپذیر است و موجب میشود حتی هنگام خواب یا در مواقع خاصی که گوشی تلفن همراه را خاموش میکنند یا در حالت سکوت قرار میدهند به استرس و دلشوره دچار شوند.
فرد معتاد نمیتواند از گوشی تلفن همراه خود دور بماند و از هر ترفندی برای استفاده دائمی آن بهره میجوید. این نوع اعتیاد از علاقه و وابستگی فراتر میرود و به نوعی «جنون دسترسی» بودن تبدیل میشود.
امروزه وضعیت استفاده از تلفنهای همراه در مدارس از وجود چنین اعتیادی در میان قشر نوجوان و دانشآموز حکایت میکند. ورود گوشی به مدارس ممنوع است، اما بسیاری از دانشآموزان سر کلاس درس گوشیهای خود را همراه دارند و حتی برای یکدیگر یا دوستان و آشنایان پیامک میفرستند. در حقیقت بعید است کسی با تلفن همراه دوست یا آشنای محصلش تماس بگیرد و متوجه شود، گوشیاش را در خانه گذاشته و به مدرسه رفته است! پریشانی ذهنی ناشی از اعتیاد به تلفن همراه به گونهای است که برای فرد استرس دائمی به ارمغان میآورد و استرس هم مادر دردها و بیماریهاست. استفاده دائمی از تلفن همراه و تبدیل این وسیله به ابزاری برای امور روزمره، الگوهای جدیدی در رفتارهای اجتماعی پدید میآورد که بخشی از آنها بسیار نامطلوب است و در بلندمدت به آسیبهای آشکار رفتاری منجر میشود. وابستگی برخی افراد بهویژه جوانترها به تلفن همراه و هویت کاذب آن شرایطی را پدید میآورد که برای مثال در یک مهمانی خانوادگی یا فامیلی مشاهده میکنیم، عدهای به جای ارتباط کلامی از طریق بلوتوث یا پیامک به صحبت با یکدیگر میپردازند.
اعتیاد به تلویزیون
امروزه با شمارکثیری از افراد روبرو هستیم که روزی هشت ساعت تلویزیون تماشا میکنند.اما آیا میتوان گفت تماشای تلویزیون از نشانههای یک رفتار اعتیادی برخوردار است؟ نشانهها و دلایل مختلفی در دست داریم که آنرا تایید میکنند، از جمله میبینیم وقتی معتاد به تلویزیون را از تماشای آن محروم میکنیم نشانههای محرومیت در فرد دیده میشود. مانند مورد ترک هروئین، وقتی اشخاص معتاد به تلویزیون، از تماشای آن محروم شدند، آثار محرومیت پنج تا هفت روز بعد به شدت نمایان شد. ازجمله نشانههای این محرومیت میتوان به احساس پرخاشگری، اضطراب، افسردگی و ناتوانی در کنارآمدن با اوقات بیکاری اشاره کرد. یکی دیگر از نشانههای رفتار اعتیادی احساسگناه ملازم آن است. اما این احساس گناه نه تنها از شدت اعتیاد آنان نمیکاهد بلکه بر آن اضافه میکند در جریان بررسی درباره فعالیتهای مربوط به اوقات فراغت معلوم شد تنها تلویزیون و تماشای آن تولید احساسگناه میکند، سایر وسایل پر کردن اوقات فراغت احساس گناه ایجاد نمیکردند و شادی و خشنودی ناشی از آنها بیشتر و ادامهدارتر بود. اما تماشای تلویزیون به جای احساس رضایت، احساس گناه ایجاد میکرد.
تشابهات دیگری نیز میان عادات به تماشای تلویزیون و سایر عاداتها وجود دارد. یکی اینکه مانند اعتیاد به سیگار بیشتر در میان فقرا رواج دارد، مانند اعتیاد به هروئین دنیایی ازخیال و توهم ایجاد میکند و جای واقعیتها را میگیرد. مانند همه انواع دیگر اعتیادها تماشای آن ناشی از عدم رضایت وخشنودی واقعی درزندگی است.
چرا اشخاص ساعتها روبهروی تلویزیون مینشینند؟ با توجه به بررسیهای به عمل آمده، اشخاص به چهار علت به تماشای تلویزیون مینشینند: میل به فرار از احساس ملامت از شرایط زندگی روزانه، میل به داشتن موضوعی برای اینکه با دیگران در آن باره صحبت کنند. میل دیدن اشخاص و مناظری در تلویزیون که بتوانند شرایط خود را با آن مقایسه کنند و بالاخره در تماس بودن با اخبار و حوادث دنیا. با مستثنی کردن احتمالی مورد چهارم، سایر نیازهای تماشای تلویزیون ناشی از احساس تنهایی فردی و محرومیت در زندگی حقیقی اشخاص است که به تماشای مداوم تلویزیون اقدام میکنند. اگر در زندگی اشخاص زیبایی و ماجرا به قدرکافی وجودداشته باشد، نیاز به تماشای تلویزیون نقصان میگیرد. اما اگر قرار باشد که زندگی تنها در ملالت و کسالت سپری شود، تماشای برنامه تلویزیون میتواند جایگزینی برای آن باشد.
یکی از نکات جالب در ارتباط با تلویزیون این است که همهچیز را کوچکتر به نمایش میگذارد. تمام اشیا و اشخاصی که در تلویزیون تماشا میکنیم از اندازه واقعیشان کوچکتر هستند. به مفهومی این موضوع درباره همه اعتیادها صدق میکند. اعتیادها تجربه ما را از زندگی کاهش میدهند. اعتیادها مستلزم زمان، پول، انرژی و حتی مهر و عشقی هستندکه باید به شکل دیگری ابرازگردند.
- اهداف و مراحل درمان اعتياد
- چرا بايد يك معتاد رابراي درمان تشويق كرد؟
- چگونه مي توان معتادان را به درمان تشويق كرد؟
- ترمیم آسیب مغزی ناشی از مصرف شیشه
- آنچه باید درباره مواد مخدر جدید ایرانی و خارجی بدانیم...
- اختلالات وابسته به مواد توهم زا
- داروهای روان گردان
- مشهور ترین مواد توهم زا
- دارو های رخوت زا
- آشنایی با انجمن معتادان گمنام
- قدم های دوازدگانه معتادان گمنام چیست؟
- انواع مواد وشیوه های مصرف آن
- سنت های دوازدگانه معتادان گمنام چیست؟
- اعتیاد به پر خوری!!!!!
- اعتیاد به غذا و عوارض آن
- اعتیاد به گوشی و تلویزیون
- زیشه های اعتیاد به اینترنت و موبایل
- چگونه بفهمید که:آیا شما یک معتاد هستید؟
- اعتیاد به بازیهای رایانه ای
- اعتیاد به خود ارضایی(استمنا)و راههای ترک
- چگونه با یک معتاد شیشه ای زندگی کنیم تا کشته نشویم؟
- 6ماده مخدر پر طرفدار در ایران
- انقلاب شیشه در ایران
- اعترافات هولناک پادشاه شیشه ایران: میخواستم حاکم جهان شوم
- لابراتوارهای خانگی ساخت شیشه
- 45 درصد معتادان ایرانی زیر 30 سال سن دارند/ بیش از 2.5 درصد جمعیت ایران معتاد است
- 70درصد سیگاری ها سیگار را در سن 14 سالگی تجربه می کنند
- اعتیاد به همجنس گرایی