- دسته : مطالب آموزشی,,
- تاریخ ارسال : جمعه 24 آبان 1392
- بازدید : 1565
جانشین دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر، تریاک، شیره، کراک، هروئین، حشیش و شیشه را به ترتیب پر مصرفترین مواد مخدر و روانگردان در کشور اعلام و نسبت به شیوع ناگهانی ایدز به علت مصرف افسارگسیخته شیشه درکشور هشدار داد.
طاها طاهری گفت: طی برنامه چهارم و پنجم توسعه اعتیاد تزریقی در زندانها مهار شده است و این به واسطه سیاستهای کاهش آسیبی بوده که انجام گرفته است خصوصاً در حوزه ایدز و معتادان تزریقی به وضعیت قابل قبولی از نظر مهار اعتیاد تزریقی و انتقال ایدز از این روش رسیدهایم.
وی ادامه داد: پدیده جدیدی در حال شکلگیری است که ما نسبت به آن هشدار میدهیم، این هشدار مربوط به مصرف افسارگسیخته شیشه است که باعث راه افتادن موج سوم ایدز و رفتارهای مخاطره آمیز جنسی میشود.
وی گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر از این منظر توجه خود را به اقدامات آموزشی معطوف کرده است. باید خانوادهها توجه کنند معتادی که شیشه مصرف میکند فقط یک معتاد روانی نیست. در این زمینه فقط افزایش آگاهی چاره ساز است و با رفتارهای اخلاقی، پرهیزی، حیایی و ملاحظات معنوی کارساز نیست باید وزارت بهداشت به میدان بیاید و با جرئت مسئله را حل کند.
طاهری گفت: در موج سوم ایدز نمیتوان گفت به خاطر حرمتهای اخلاقی مسائل را به مردم نگوییم بلکه باید آموزشها شفاف داده شود و مداخلات مؤثر انجام گیرد تا کنترل و مهار این پدیده انجام پذیرد.
طاهری در مورد اینکه گفته میشود در زندانها به راحتی دسترسی به مواد مخدر گفت: در هر زندانی مواد مخدر وجود دارد ولی این طور نیست که همه زندانیان ما مواد مصرف کنند اما در حوزه اعتیاد تزریقی از طریق کلینیکهای مثلثی توانستهایم آن را مهار کنیم. ما بر اساس قانون جدید مبارزه با مواد مخدر معتاد را به صرف اینکه معتاد است به زندان نمیبریم بلکه مراکز دیگری برای آنها طراحی کردهایم.
وی در مورد میزان مصرف شیشه در کشور گفت: مصرف شیشه متأسفانه در بین معتادان چند گانه سوز شده است یعنی معتادی که هروئین یا کراک میکشد به طور همزمان شیشه نیز مصرف میکند بنابراین این خطر وجود دارد که طول درمان را سختتر کرده و چون معتاد به یک ماده مخدر وابسته نیست مداخلات را سختتر میکند.
طاهری در رتبهبندی میزان مصرف مواد مخدر در جامعه افزود: به ترتیب تریاک، شیره، کراک، هروئین، حشیش و شیشه در میان مردم مصرف میشود و ترس ما اکنون از افزایش مصرف شیشه به دلیل شیوع بالای آن میان جوانان است.
وی گفت: تأثیرات جدی که مصرف شیشه بر جا میگذارد قابل مقایسه با سایر مواد نیست.یک معتاد به هروئین یا کراک را میتوانیم درمان کنیم اما یک معتاد شیشهای درمان نمیشود و نگرانی از تبعات آن وجود دارد. اکثر معتادان به شیشه در حال حاضر رفتارهای پرخطر جنایی انجام میدهند و این ما را بسیار نگران کرده است.
- اهداف و مراحل درمان اعتياد
- چرا بايد يك معتاد رابراي درمان تشويق كرد؟
- چگونه مي توان معتادان را به درمان تشويق كرد؟
- ترمیم آسیب مغزی ناشی از مصرف شیشه
- آنچه باید درباره مواد مخدر جدید ایرانی و خارجی بدانیم...
- اختلالات وابسته به مواد توهم زا
- داروهای روان گردان
- مشهور ترین مواد توهم زا
- دارو های رخوت زا
- آشنایی با انجمن معتادان گمنام
- قدم های دوازدگانه معتادان گمنام چیست؟
- انواع مواد وشیوه های مصرف آن
- سنت های دوازدگانه معتادان گمنام چیست؟
- اعتیاد به پر خوری!!!!!
- اعتیاد به غذا و عوارض آن
- اعتیاد به گوشی و تلویزیون
- زیشه های اعتیاد به اینترنت و موبایل
- چگونه بفهمید که:آیا شما یک معتاد هستید؟
- اعتیاد به بازیهای رایانه ای
- اعتیاد به خود ارضایی(استمنا)و راههای ترک
- چگونه با یک معتاد شیشه ای زندگی کنیم تا کشته نشویم؟
- 6ماده مخدر پر طرفدار در ایران
- انقلاب شیشه در ایران
- اعترافات هولناک پادشاه شیشه ایران: میخواستم حاکم جهان شوم
- لابراتوارهای خانگی ساخت شیشه
- 45 درصد معتادان ایرانی زیر 30 سال سن دارند/ بیش از 2.5 درصد جمعیت ایران معتاد است
- 70درصد سیگاری ها سیگار را در سن 14 سالگی تجربه می کنند
- اعتیاد به همجنس گرایی