- دسته : مطالب آموزشی,,
- تاریخ ارسال : جمعه 20 دی 1392
- بازدید : 1375
شما توجه داشته باشید که در این بحران نوجوان محکوم نیست، بلکه اجتماع و سیاست های غلط اجرایی محکوم می باشند و ما باید اول به سراغ اجتماع و سیاست های اجرایی برویم ، آنها را اصلاح کنیم تا بتوانیم این نوجوان را به شرایط مطلوب برگردانیم.
دکتر اقلیما رئیس انجمن علمی مدد کاران اجتماعی ایران در گفت و گو با سلامت نیوز عنوان کرد :« ما در مرحله ی اول نباید شرایط را برای بروز همچین مشکلی مهیا کنیم ، اما باید واقعیت را بپذیریم که این فرد معتاد شده و چون این مشکل یک روزه به سراغ وی نیامده ما هم نمی توانیم در چند جمله و در یک زمان کوتاه درباره ی این مشکل صحبت کنیم و آن را برطرف کنیم.
وی گفت :« به طور مثال ما باید بدانیم یک نوجوان 15 ساله که شیشه مصرف می کند 15 سال در زندگی مشکل داشته است. یعنی از کودکی در خانواده ، مدرسه و اجتماع با او رفتارهایی صورت گرفته که او را به این مرحله رسانده و فرد هم برای فرار از این مشکلات به مواد مخدر پناه آورده یا به سمت قرص هایی که روانپزشکان به عنوان آرام بخش برای او تجویز کرده اند می رود.»
رئیس انجمن علمی مددکاران اجتماعی ایران اظهار داشت :« متاسفانه ما یا به عنوان روانپزشک مواد مخدر به خورد آن نوجوان می دهیم یا این نوجوان در جامعه از راه های دیگر به سمت این مواد سوق پیدا می کند. پس ما برای حل این معضل باید در مشکلات 15 ساله این نوجوان جست و جو کنیم و علل گرایش این فرد به سمت مواد مخدر را پیدا کنیم تا بتوانیم بهترین شیوه ی برخورد با این مشکل را اتخاذ کنیم.»
دکتر اقلیما درخصوص عوامل بروز این معضل گفت :« عوامل زیادی در بروز این بحران وجود دارد . به طور مثال مشکلات و دعواهای خانوادگی ، بدرفتاری هایی که در مدرسه با این فرد صورت می گیرد، نبود تفریح و رفاه برای این فرد و غیره باعث می شود که به این نوجوان فشار روحی وارد شود که دیگر طاقت تحمل این مسائل را نداشته باشد و در نهایت به سمت اعتیاد برود.»
دکتر اقلیما بیان کرد :« در بحث تجویز های بی اساس روانپزشکان شما تصور کنید در کودکی فردی دچار اضطراب می شود. وقتی او به روانپزشک مراجعه می کند روانپزشک فقط با قرص های آرامبخش سعی در تسکین مشکلات او دارد ولی هیچ برنامه ای برای حل ریشه ای مشکلات او ارائه نمی دهد. این کار روانپزشک هم باعث اعتیاد آن فرد می شود.»
رئیس انجمن علمی مددکاران اجتماعی ایران بیان کرد :« نکته ی دیگری که باید مطرح شود این است که وقتی نوجوانی به این سمت رفت او را محکوم می کنیم. اما شما توجه داشته باشید که در این بحران نوجوان محکوم نیست، بلکه اجتماع و سیاست های غلط اجرایی محکوم می باشند و ما باید اول به سراغ اجتماع و سیاست های اجرایی برویم ، آن را تا بتوانیم این نوجوان را به شرایط مطلوب برگردانیم.»
دکتر اقلیما علل بروز این معضل را مشکلات اقتصادی در جامعه برشمرد و گفت :« هر جامعه ای که فقر در آن است و افراد آن درگیر مشکلات اقتصادی هستند آمار بزهکاری بالا می رود، ارزش های معنوی از بین می رود و به جای آن مادی گرایی رشد می کند که متاسفانه ما الان درگیر این موضوع هستیم.»
وی در بحث برخورد با این نوجوانان اظهار داشت :« در بحث برخورد با این افراد باید در نظر داشته باشیم باید با محبت کردن نیاز های عاطفی این فرد را برآورده کنیم چون اولین مشکل این فرد کمبود محبت است و نباید ما با این افراد از طریق برخورد های تنبیهی مقابله کنیم.»
رئیس انجمن علمی مددکاران اجتماعی ایران گفت :« متاسفانه در کشور ، ما هیچ برنامه و یا سازوکاری برای برخورد با این معضل نداریم و علاوه بر آن در هیچ جای کشور هم مراکز خاصی برای نگه داری افراد معتاد نداریم و دولت هیچ اقدامی هم برای برخورد با ابن بحران نکرده است.»
دکتر اقلیما در خصوص سن اعتیاد نوجوانان گفت :« سن اعنیاد در جدیدترین آمار ها زیر 15 سال و یا حتی زیر 12 سال عنوان شده و اغلب این افراد از شیشه و حشیش استفاده می کنند چون این مواد به سادگی قابل مصرف است و به راحتی هم پیدا می شود.»
این مددکار اجتماعی در خصوص نحوۀ برخورد خانواده با یک نوجوان معتاد اشاره کرد :« دربحث نوع مواجه و عکس العمل خانواده ها با این موضوع باید عنوان شود که در مرحله ی اول باید مشاهده شود که این نوجوان چند وقت است که مصرف مواد را شروع کرده است.در مرحله ی دوم باید علت شناسی کنند و بفهمند چه عللی باعث بروز این اتفاق شده است.
متاسفانه مشکل خانواده های ما این است که خودشان می دانند که ریشه ی این مشکل کجاست اما می خواهند با برخورد های خشن و کتک زدن با این مشکل برخورد کنند . در مرحله ی سوم باید محیط آن نوجوان را عوض کنند. اگر می بینند که مشکل از اجتماع و محله است، خانه ی خود را عوض کنند و اگر مشکل را ناشی از برخوردهای درون مدرسه و یا دوستان مدرسه دیدند، مدرسه را عوض کنند. با این کار ممکن است اگر فرد در مرحله ی اول اعتیاد باشد به کلی درمان شود .»
- اهداف و مراحل درمان اعتياد
- چرا بايد يك معتاد رابراي درمان تشويق كرد؟
- چگونه مي توان معتادان را به درمان تشويق كرد؟
- ترمیم آسیب مغزی ناشی از مصرف شیشه
- آنچه باید درباره مواد مخدر جدید ایرانی و خارجی بدانیم...
- اختلالات وابسته به مواد توهم زا
- داروهای روان گردان
- مشهور ترین مواد توهم زا
- دارو های رخوت زا
- آشنایی با انجمن معتادان گمنام
- قدم های دوازدگانه معتادان گمنام چیست؟
- انواع مواد وشیوه های مصرف آن
- سنت های دوازدگانه معتادان گمنام چیست؟
- اعتیاد به پر خوری!!!!!
- اعتیاد به غذا و عوارض آن
- اعتیاد به گوشی و تلویزیون
- زیشه های اعتیاد به اینترنت و موبایل
- چگونه بفهمید که:آیا شما یک معتاد هستید؟
- اعتیاد به بازیهای رایانه ای
- اعتیاد به خود ارضایی(استمنا)و راههای ترک
- چگونه با یک معتاد شیشه ای زندگی کنیم تا کشته نشویم؟
- 6ماده مخدر پر طرفدار در ایران
- انقلاب شیشه در ایران
- اعترافات هولناک پادشاه شیشه ایران: میخواستم حاکم جهان شوم
- لابراتوارهای خانگی ساخت شیشه
- 45 درصد معتادان ایرانی زیر 30 سال سن دارند/ بیش از 2.5 درصد جمعیت ایران معتاد است
- 70درصد سیگاری ها سیگار را در سن 14 سالگی تجربه می کنند
- اعتیاد به همجنس گرایی